Bertus Leeuwenkamp Trofee

Bertus Leeuwenkamp was een in zijn beste jaren vermaard trainer, die slechts 65 jaar oud werd. Een van zijn meest bekende dravers was de Amerikaan Loring Hanover, met wie hij in zowel 1970 als 1971 de Grote Prijs van Nederland won. Leeuwenkamp scoorde eveneens met succespaarden als Florissant en Noordse Stern. Leeuwenkamp was enkele decennia één van de gezichtsbepalende trainers op het voormalige complex van Hilversum.

De winst in deze koers ging naar Reine Vryenesse met de in grootse vorm verkerende Tom Kooyman. De winnende merrie is eigendom van Gerard Koop, het 57-jarige bestuurslid van de voormalige drafbaan in Nootdorp.

In een nummer voor de nationale subtop ging de winst naar Pacific Valley en Kurt Roeges. Volgens trainer Rob de Vlieger, zelf in deze koers derde met de buiten weddenschappen lopende Speedking Beemd, behoort de ruin al over een langere periode tot de beteren van zijn jaargang. De Vlieger won zelf nog wel de slotkoers, door Chanou naar de winst te rijden. Het was de vierde overwinning op Nederlandse bodem voor merrie.
Cees de Ruyter tekende voor zijn vierde achtereenvolgende zege met de Duitse merrie Mac Myra, die geen moeite had de concurrentie van zich af te schudden. De seriewinnares boekte haar zeges steeds vrij eenvoudig, zodat feitelijk haar ware kwaliteiten nog niet bekend zijn.
Net als een dag eerder in Wolvega, was ook in Wassenaar de eerste winst van de dag een door Stal Wollem gefokte draver. Veronie Wollem reed met Giel van der Togt naar de winst. De merre is een dochter van Jasmee Dear, zelf destijds als jong paard nog eens de sterkste in de Fokkerstrofee Merries. Ze werd toen gereden door de tegenwoordig met veel succes in Frankrijk actieve Eric Dragt.

Ook Martin Blankendaal herhaalde een zege die hij een dag eerder in Wolvega neerzette. De Barsingerhornse amateur stuurde nu Unbelievable Joe naar de zege, waarmee hij in de amateurklassementen (derde zege in één week) aardig begint te klauteren. “Maar een nieuwe titel zal er niet inzitten. Dan moet ik al mijn koersen winnen en mag de rest nooit meer zegevieren”, besefte de slager die inmiddels tweede staat op de ranglijsten, maar nog ruim tien zeges achterstand heeft op veelvoudig kampioen Fred Handelaar.