De volbloeds

Voor de volbloeds nadert de seizoenontknoping, maar zondag konden ze nog volop aan de bak. Raymond Chang, de regerende kampioensjockey, reed met Take the Flag de eerste winnaar van de dag in de Herfstprijs der Tweejarigen. De fraaie schimmelmerrie was in haar geboorteland Frankrijk al eens opvallend op dreef op Le Touquet.

De Daan Modderman Memoriaal werd gewonnen door Loek van der Ham met Fabiano, die wordt getraind door draftrainer Rob de Vlieger in Zwaanshoek. Daan Modderman was zelf een goed amateurrijder binnen de rensport. Na de tweede wereldoorlog was hij voor een groot deel verantwoordelijk voor de wederopbouw van Duindigt, dat in het laatste oorlogsjaar veel schade had opgelopen.
De Cesarewitch, een uit Engeland overgewaaide krachtproef over 3600 meter, werd gewonnen door Maxim Summerland met de Belgische rijder Pascal Vandekeere. De zege in deze uitputtingsslag was een mooie opsteker voor fokker Bram Kooy, die momenteel herstellende is van een zware medische ingreep. Voor Vandekeere bleef het niet bij één zege, want ook met Oleya du Loup mocht hij na de Dutch Open Championship zich laten fêteren in de winnaarsring.