GENNY DI JESOLO SCHITTERT

GELSENKIRCHEN – Misschien is het nog wat overdreven, maar donderdagavond werd na de winst van Hugo Langeweg jr met Genny di Jesolo de herinnering opgeroepen aan tijden dat wereldtoppers als Mack Lobell, Grades Singing, Ourasi en Reve d´Udon op die baan heersten. Feit was dat het laatste kwart van de Italiaanse recordhoudster fenomenaal was, de chrono´s noteerden 1.09,8!
Toch zal Langeweg jr even in spanning gezeten hebben op het moment dat de merrie een fout maakte toen ze voor de eerste maal de kop over wilde nemen. De Europese vice-kampioen had zijn paard echter weer snel onder controle en liet over de stayersafstand niets aan twijfel over: de concurrentie werd simpelweg gedeklasseerd.
Ook buiten deze zege was het uitstapje van Langeweg jr succesvol. Hij won verder met de nummer drie van de Duitse St. Leger van een jaar eerder, Ushi Rich, en gooide er ook met de vierjarige Venividivici Joe een demonstratie tegenaan.
Voor Langeweg jr betekende dat een honderd procent score. Geen verrassing voor de Schagerbrugger zelf, want op voorhand had hij zich die favorietenrol al laten welgevallen. In Gelsenkirchen wordt al uitgekeken naar 22 maart, wanneer Langeweg met een andere Europese topper, Russel November, aan het vertrek denkt te staan in Gelsenkirchen.
Nederlandse winst was er op dezelfde avond ook voor Vernon Boko met Robin Bakker en Mitbiss met de in grootse vorm stekende Cees de Leeuw.