Nieuwe website voor de NDR

Het zal u waarschijnlijk niet zijn ontgaan dat de website van de NDR de afgelopen week volledig is vernieuwd. Samen met Bas Huybers van teamhuybers.com en fredict.nl is hieraan de afgelopen maanden hard gewerkt. De oude site dateerde van 2006 en was dringend aan vervanging toe, omdat er in de laatste tien jaar nogal wat is veranderd op gebied van techniek en programmatuur. Daarom was vernieuwing noodzakelijk, want achter de site hangt een enorme database en voor een correcte werking van de online informatievoorziening is het natuurlijk essentieel dat de techniek up to date blijft, te meer ook omdat de trainers via de website hun paarden inschrijven voor de koersen.

Ook is er rekening gehouden met het gegeven dat de moderne internetter tegenwoordig allang niet meer computergebonden is en veelal gebruik maakt van telefoons en tablets. De nieuwe website steekt daarom in een fris jasje en is nu ook makkelijk toegankelijk met mobiele apparatuur. Of u de site per computer of met een mobiel apparaat bezoekt, vanaf nu beschikt u supersnel over de door u gewenste informatie.

Is er, afgezien van de lay-out, verder nog iets veranderd? Qua gebruikersgemak zeer zeker. Zo kan er nu in een nieuwsbericht dat naar een download verwijst direct worden doorgeklikt naar het betreffende document, zonder dat eerst de hele site hoeft te worden afgezocht. Ook is het nu makkelijker geworden om statistieken over bijvoorbeeld paarden, rijders of trainers op te zoeken en mede door de handige indeling gaat dit nu ook veel sneller.

Wat de inhoud betreft is er op dit moment nog niet veel gewijzigd. Er is gekozen voor een gefaseerde aanpak, wat wil zeggen dat er vooralsnog prioriteit is gegeven aan vernieuwing aan de gebruikerskant. In een tweede fase zal er worden gekeken hoe het beste kan worden gekomen tot verbetering van de achterliggende structuur.

Ook wordt het voor de trainers nu nog makkelijker om paarden via de smartphone of tablet in te schrijven voor de koersmeetings en ook de vervelende foutmeldingen die soms nog weleens optraden behoren nu mogelijk tot het verleden.

De Stichting NDR wil hierbij dan ook gelijk van de gelegenheid gebruik maken om trainers op te roepen hun paarden vooral op tijd, schriftelijk – en uiteraard het liefst via internet – aan te geven. Dit bevordert niet alleen een efficiënte verwerking, maar minimaliseert tevens de kans op (communicatie) fouten. Een nieuwe handleiding voor het inschrijven is binnenkort  te downloaden via de website of eventueel op te vragen via e-mail.

Vanaf heden is de gloednieuwe site dus volledig operationeel . Uiteraard is er naar gestreefd om de bij dit proces nu eenmaal onvermijdelijke kinderziektes zoveel mogelijk in de testfase te tackelen, maar mocht u onverhoopt toch nog onvolkomenheden aantreffen, dan is feedback uiteraard van harte welkom. U kunt overigens in veel gevallen al zelf de oplossing bieden, door ervoor te zorgen dat u gebruik maakt van de nieuwste versie van uw internetbrowser en door te controleren of alle instellingen juist zijn. Komt u er niet uit dan kunt u een mail sturen met uw probleem naar info@ndr.nl