Donderdag drafsport in Groningen met mooie koersen

Met acht goed bezette koersen is er donderdagavond een programma dat een bezoek aan de baan in het Stadspark de moeite waard maakt. Voor één keer is er afgeweken van de vaste vrijdagavond omdat op dezelfde avond elders een draverveiling is. Vanaf 16.00 uur is er donderdag 20 september volop vermaak voor de liefhebbers van topsport op het Stadspark.

Een opvallende deelnemer is donderdag in de eerste koers Vitano du Hadol. Het paard won 31 augustus al in Groningen en is eigendom van SEP Racing. SEP staat daarbij voor Samen Een Paard. Om het plezier te vergroten en de kosten te verkleinen zijn er meer eigenarenverenigingen opgericht de laatste jaren. In de omgeving van Groningen is dat bijvoorbeeld de Martini Stable. Wolvega kent zijn Twentyfive Stable. Leeuwarden Stable Unlimited en zo zijn er meer voorbeelden van een groep enthousiaste liefhebbers die met elkaar een paard hebben. SEP Recing is de nieuwste hiervan en maakt met Vitano du Hadol, getraind door Maria Poort en gereden door Lisette de Munnik een vliegende start. Het plezier is er niet minder, maar de kosten wel waardoor de drafsport ook voor mensen met minder financiële draagkracht binnen bereik komt.
Een leuk weerzien is er ook met de familie Wagenaar. Het legendarische drafsportgeslacht is de laatste jaren weer vaker in Nederland actief. Donderdag wordt de familie vertegenwoordigd door Yvonne Wagenaar en Jan Wagenaar jr.
Het loont om vroeg te komen, want de amateurs en amatrices komen al in de tweede koers in actie en dat zijn vaak prachtige koersen om te zien, want deze categorie loopt vaak over van strijdlust en dadendrang. De dag wordt mogelijk afgesloten met een rockband en een stripheld. In de ene laatste koers brengt Hans Crebas Uriah Heep aan de start en dat lijkt de logische favoriet voor deze koers, terwijl een koers later de in Groningen altijd optimaal presterende Woody Woodpecker aan de start komt met Ronald de Beer. Alle reden dus om donderdag 20 september vanaf 16.00 uur aanwezig te zijn op de drafbaan in het Groninger Stadspark.

FOTO: SEP Racing brengt donderdag Vitano du Hadol aan de start. Een leuk initiatief om met meer mensen een paard te houden en met succes (foto: Richard Wagenaar/www.erway.nl)

Deze foto is vrij van rechten voor gebruik bij dit persbericht.