UNFORGETTABLE IN WORLD CUP

MONTECATINI

De tweede afdeling van de Europese selectiedraverijen voor de World Cup wordt woensdag afgewerkt in het Italiaanse Montecatini. Onder het internationale geweld start onder meer Arnold Mollema's Unforgettable, met Roberto Andreghetti in de sulky. Er worden twee series verreden met negen paarden, waarna de koers beslist wordt in een finale.

In de eerste serie lijkt Digger Crown de te kloppen favoriet. De inmiddels tien jaar oude zoon van Lindy's Crown wordt gereden door Erik Adielsson en treft een startnummer aan de buitenzijde van het eerste gelid. Unforgettable moet echter in staat worden geacht hem bij de start partij te kunnen geven met startnummer twee. De vijfjarige won onlangs al de GP Ricardo Grassi. Aan de binnenzijde treft de Nederlandse troef de Fransman Jean Michel Bazire met Early Maker.
Lets Go (gereden door Enrico Bellei) maakt zijn heroptreden na activiteiten als dekhengst. Hij won de voorbije jaren steeds een serie en eindigde in de finale van de laatste editie als tweede achter Smashing Victory. Camilla Highness (Peter Ingves), de enige merrie in dit negenkoppige veld, moet net als Lets Go vanuit het tweede gelid beginnen op de 800 meter-piste.

In de tweede serie komt Oiseau de Feux in actie met Jean Michel Bazire. De recente winnaar van de Hugo Abergs Memorial heeft een weinig fortuinlijke startpositie vergeleken met andere kandidaten als El Nino (Enrico Bellei), Straightup (Paolo Leoni) en de Zweed Scarlets Aino (Hans-Ove Sundberg).
In de finale valt 150.000 euro aan prijzengeld te verdienen. De vier eerste aankomenden plus de snelste vijfde aankomende plaatsen zich voor deze eindstrijd.