CHANG OP HERHALING IN SEMI-KLASSIEKER MET MIRANDA’S SPRITE

Net als een jaar geleden was het Raymond Chang die in de winnaarsring stond na de Grote Prijs van Den Haag voor volbloeds. Was het destijds aan de zijde van de nu als tweede eindigende Classic Night, dit keer was hij succesvol met de vierjarige hengst Miranda’s Sprite.

Grote Prijs van Den Haag

De volbloed uit de stal van de succesvolle Jan Pubben won makkelijker dan gedacht. Dat was ook de mening van de winnende jockey, die zich verbaasde dat er nauwelijks pogingen werden ondernomen om de combinatie van de kop te verdrijven. Eerder was Miranda’s Sprite ook al de sterkste geweest in de Jochems Memorial. De Grote Prijs van Den Haag is één van de oudste klassieke rennen in ons land.
In totaal schoten de volbloeds drie maal uit de startboxen vandaan. Dat leverde verder nog succes op voor Meltemi met Tjarda van den Broek in het Van Bellen Sprintkampioenschap en Popidol Kossack. De Arabier uit de Den Hartog-dynastie won met Terry Cain in het zadel haar eerste ren. Voor Tjarda van den Broek was het pas de eerste zege in haar loopbaan, de studente rechten is nog slechts korte tijd actief als amatrice. Voor de 26-jarige was de winst tamelijk onverwacht, op weg naar de baan viel ze nota bene nog van haar volbloed af.
Bij de dravers werden zes koersen afgewerkt. Het meest opvallend was de zege van Tennessie Forest in de slotkoers met Caroline Aalbers. De winnaar is tegenwoordig ook als dekhengst actief. “Dit jaar zal hij in ieder geval twee dekkingen verrichten, maar als zijn beenwerk in orde blijft zal hij ook in de koersen nog van zich laten horen. Jammergenoeg heeft hij te weinig gewonnen om ook in Frankrijk aan de slag te kunnen”, aldus de import-Callantsoogse.
In de openingskoers bevestigde Willem W Boko zijn aspiraties voor de klassiekers. De destijds als ‘eitje van twee weken’ door Landsmeerder Willem Wals gekochte hengst bleef ook in zijn derde start ongeslagen. Het broertje van Paul W Boko en Virgill Boko is er een om in de gaten te houden. Voor pikeur Hugo Langeweg jr zou later nog een nieuwe winst volgen. Met Trevor Baldwin schreef hij nog een koers op zijn naam.
Nico Post vormt een gouden koppel met Terminator, die regelmatig door zijn echtgenote wordt getraind. De Nootdorper was drie keer op rij succesvol met de oogappel van Cees van Eijk uit Pijnacker.
Carel Roodenrijs heeft een kleine cavalerie maar haalt desalniettemin zeer leuke successen. Zondag was het raak met Vintage, een fraaie verschijning waar de Haagse trainer goede verwachtingen van heeft.
Ook de montérijders kwamen aan hun trekken. De koers werd gedomineerd door de opvallende Unbounded River met Susan Wiedijk. De draver keerde net terug van een verdienstelijke campagne in Frankrijk.