NEDERLANDERS PAKKEN WINST

GELSENKIRCHEN – Met zeges voor Cees de Leeuw, Michel Heynen en Reinier Feelders was Gelsenkirchen dinsdag deels oranjegekleurd. De meeting werd bezocht door talloze coryfeeën en kende mede daarom massale belangstelling. Ook de voetbalselectie van Schalke'04 was aanwezig.
Hoofdnummer was de derde aflevering van de Traber Zirkel voor vijf- en zesjarige merries met een prijzenbedrag van 30.000 euro. De winst ging naar Effi Briest in 1.14,5 over 2000 meter, waarmee ze een Duits seizoenrecord neerzette. Het was de eerste grote zege in de loopbaan van de pas twintig jaar oude rijder Michael Nimczyk uit Willich. Voor Ultimate Lady met Gerard Gommans was een vierde plek weggelegd.
Arnold Mollema greep met Unforgettable net naast de winst in een ander hoofdnummer, waarin Pablo As met Roland Hülskath net iets sterker was. Dat het snel ging bleek uit de getoonde tijd van 1.11,0 over 1609 meter. De Nederlandse zeges waren ook een gevolg van flinke recordverbeteringen. De vijfjarige Mitbiss reed met Cees de Leeuw naar 1.16,0 en de opvallend sterke vierjarige Octopus Lad werd door Michel Heynen naar de huldiging gestuurd in 1.15,6. Dat Jojo Sigero met Reinier Feelders in de beginnersklasse in 1.16,6 rondging, bewees nog maar eens dat de omstandigheden perfect waren.