PERSBERICHT KH & RV 'Groningen'

Top van de Nederlandse dravers treedt aan in Groningen

Een flink aantal van de beste in Nederland getrainde driejarige dravers is vrijdag 27 april vanaf 15.30 uur aanwezig in Groningen op het Stadspark om te strijden in de Sweepstakes Trials. Niet alleen de beste in Nederland geregistreerde paarden, maar ook twee van de beste Duitse en één Belgische driejarige dravers strijden mee. De verwachting is dat een aantal van deze paarden doorstroomt naar de Europese top en wellicht is dit één van de weinige mogelijkheden om deze paarden in Groningen en zelfs in Nederland aan het werk te zien. De dag is geadopteerd door TCN SIG Real Estate met een aantal relaties en daar profiteren naast de dravers ook hippische liefhebbers met een handicap van.

De Sweepstakes Trials heeft dermate veel inschrijvingen getrokken dat de paarden in twee koersen lopen. Beide trials zijn open koersen waarin een aantal favorieten van start gaan. In de eerste trial zijn de blikvangers Wichita River met Hugo Langeweg junior op de sulky en Wicky de Viking met Rick Wester. De kenners zullen benieuwd zijn hoe die laatste er voor staat, want een vorige confrontatie tussen beide paarden werd verstoord door een galoppade aan de start van Wicky de Viking. De koers werd gewonnen door Wichita River die toen de meeste tegenstand kreeg van de sterke Belg Andale de Muze die nu ook weer aanwezig is met zijn pikeur Kurt Roeges. In deze koers zijn er wellicht ook kansen voor Woody Boko met Robin Bakker en Wellington met Cees Kamminga.
In de tweede trial is Sunzi November de meest aansprekende draver. Na twee starts wordt al gedacht dat dit paard met Hugo Langeweg junior een kanshebber is voor de Duitse Derby, maar zover is het nog lang niet. Met Mona Lisa As staat er nog een draver in de koers met die aspiraties en met pikeur in vorm Cees Kamminga op de sulky. Watch the News met Arnold Mollema moet voor het Nederlandse weerwerk zorgen, samen met Wervelwind en Wild Chestnut beide uit de stal van Marcel Hauber.
Naast de twee hoofdkoersen staan er in totaal 10 koersen op het programma. De afsluiting is een Bronzen Stakes met daarin twaalf paarden in vorm. De beste vorm is wellicht aanwezig bij Vilas Boko met Robin Bakker, maar ook Enchanter met Rob de Vlieger lijkt winstkansen te hebben.
Een aantal paarden die op de eerste koersdag wonnen zijn nu ook weer aanwezig. Victoria Boshoeve met John de Leeuw bijvoorbeeld staat in de eerste koers. Joe Frazier is er weer evenals Upperten Harley. Cees Kamminga neemt beide winnaars van de eerste meeting weer mee en hij heeft kansen met Talisman K en Urania Stardust. Er is sportief genoeg te beleven.
Ook een belangrijke dag is het voor de Stichting Aangepast Paardrijden (SAP). “SAP te Veendam biedt, in samenwerking met manege Lipizza, mensen met een verstandelijk en/of lichamelijke beperking de mogelijkheid te genieten van het paardrijden”, vertelt Joyce Dekker van TCN Real Estate.
“Een ploeg van meer dan 15 enthousiaste vrijwilligers zet zich hiervoor wekelijks in. Voor mensen die in het dagelijkse leven afhankelijk zijn van een rolstoel is het een geweldige ervaring om geholpen door een of meer vrijwilligers op een warme paardenrug te zitten. De SAP huurt hiervoor de accommodatie van de manege, zij coördineert de vrijwilligers en zij krijgt steun van manege Lipizza daar waar dit leidt tot verbetering van de mogelijkheden voor het aangepast paardrijden.”
Nu is Stichting Aangepast Paardrijden (SAP) ingeloot voor deelname aan de Special Olympics World Summer Games 2007, het grootste sportevenement ter wereld! “SAP gaat met 4 ruiters naar China om mee te doen aan dit fantastische evenement! Om dit financieel te ondersteunen hebben wij er voor gekozen de opbrengst van de TCN SIG Vastgoeddag (opbrengst van de wedcompetitie en opbrengst van de sponsoring) hiervoor beschikbaar te stellen.”
TCN SIG Real Estate is onderdeel van TCN Property Projects in Utrecht. TCN SIG exploiteert en ontwikkelt innovatieve vastgoedconcepten en kent een creatieve aanpak van de ontwikkeling en het management van complexe vastgoedprojecten. Voorbeelden van projecten zijn onder andere de Mediacentrale in Groningen, Shaken Office (op bedrijventerrein Kranenburg in Groningen) en de ontwikkeling van het grootste Datacenter van Nederland in de Eemshaven.
Aangezien het credo van TCN SIG is: bewust, betrouwbaar en creatief, sponsort zij regelmatig maatschappelijke doelen en activiteiten in Noord-Nederland. Voor meer informatie over TCN: www.tcnsig.com of www.tcnpp.com.

FOTO: Dravers en TCN SIG Real Estate blijkt een goede combinatie. Ook vorig jaar organiseerde het bedrijf een succesvolle dag op de drafbaan Groningen en keek de mascotte van het bedrijf vanaf het middenterrein toe.
FOTO RICHARD WAGENAAR/WWW.ERWAY.NL – deze foto is vrij van rechten voor gebruik bij dit persbericht.