FRISIAN ASCOT DAY IN SEPTEMBER

WOLVEGA – Voor de liefhebbers van de drafsport kunnen de data 14 en 15 september alvast in de agenda’s. Tijdens een tweedaagse sessie wordt een vervolg gegeven aan de vorig jaar zo geslaagde activiteiten rond de 2 Companions Sale.
Op vrijdag 14 september wordt wederom een veiling van dravers gehouden. Een dag later staat de sport opnieuw centraal op drafcentrum Wolvega, wanneer om 10.00 een symposium met gerenommeerde vaklui uit de sport op het programma staat. Later op de dag wordt een meeting verreden met meer dan 60.000 euro aan prijzengeld, genoeg om enkele Europese toppers naar de Friese baan te lokken. Het evenement wordt omlijst met optredens van bekende artiesten.
Arnold en Jolanda Mollema hebben tevens een fraaie dekhengstenbrochure laten verschijnen. Onder de noemer Twaalf keer Toekomst wordt een dozijn dekhengsten voor het voetlicht gebracht.
Onder de gepresenteerde paarden bevindt zich de Duitse Derbywinnaar Unforgettable, maar ook andere paarden waar Mollema veel succes mee behaalde staan in de fraaie uitgave: Freiherr As, Expo Bi, Joker de Rozoy, Chips and Fish, Rise and Shine en de schimmelhengst Olympic As.
De hengstenbrochure wordt verstrekt aan bijna duizend fokkers in ons land. Frisian Ascot Day is een initiatief van Arnold Mollema en John Bootsman en beleefde in 2006 haar eerste editie.