DUBBELE WINST IN ZWEDEN

ABY – Tijdens de lunchkoersen in het Zweedse Aby was er dinsdagmiddag een Nederlandse dubbel. Zowel Upper M als Trento Rapida boekte bij de populaire meeting, veel Scandinaviërs wagen dan even een gokje gedurende de middagpauze, een overwinning.

Upper M is een dochter van Incredible Crafts en de Nederlandse merrie Marybell. De in 2006 naar Zweden uitgevoerde merrie werd gefokt door Peter Manneken en zegevierde in handen van Stefan Söderkvist in een tijd van 1.16,6 over 1640 meter. Inmiddels heeft Upper M overigens een record van 1.14,2, in april 2006 gelopen op de baan van Axevalla. Het was haar vijfde zege in het noorden, waarvan vier in Zweden en één in het Noorse Momarken.
Trento Rapida van Albers Transport won met Björn Goop in 1.16,4 over 2140 meter. Het was de derde winst op rij voor de Ride the Night-zoon, waarbij hij eerder al zijn record aanscherpte naar 1.14,5.
Upper M en Trento Rapida werden beide in ons land niet zonder succes gereden door Ruud Pools, de tweevoudige nationaal kampioen in ons land.