Naar de Prix d’Amérique?

VINCENNES – Ieder jaar werpt de koers haar schaduw ver vooruit. Wie één maal de Prix d’Amérique gezien heeft, schijnt er nooit meer van los te komen. Jaarlijks bezoeken ook duizenden Nederlanders deze draverij in de nabijheid van Parijs, onder meer met talloze georganiseerde busreizen.

Rogier den Dekker nam vorig jaar het initiatief om voor de liefhebbers een trip rond het festijn te organiseren. Zijn idee was zo’n succes, dat hij dit jaar zelfs met twee bussen richting Frankrijk gaat. “Een feestbus en een bus waarin de drank vermoedelijk wat minder rijkelijk zal vloeien”, aldus de Amsterdammer, die als speaker op de nationale drafbanen een populaire verschijning is. Hij zal in de toekomst ook deel uitmaken van de activiteiten rond de drafsportuitzendingen op SBS6.

Wie zich met drie personen opgeeft is 170 euro per persoon kwijt, voor de sologangers wordt de nog altijd acceptabele prijs van 210 euro in rekening gebracht. Opstapmogelijkheden zijn er onder meer in Groningen, Drachten, Wolvega, Lelystad, Eemnes, Den Haag en Breda. De trip duurt van vrijdag- tot maandagochtend.

Voor meer info: speakpda@hotmail.com