Kwalificatiereglement Trotteur Français 2012

Kwalificatiereglement Trotteur Français 2012.

Het Kwalificatiereglement Trotteur Français is naast reglementen van de Stichting Nederlandse Draf- en Rensport (NDR) van toepassing op alle deelnemers aan de, onder auspiciën van de SECF, door de NDR georganiseerde kwalificaties.

De paarden zijn startgerechtigd indien:

– De eigenaren het paspoort, voor de inschrijving in de kwalificatie, hebben laten valideren door de IFCE (Institut Français du Cheval et de l’Equitation).
– Het paspoort voorzien is van een geldige vaccinatie (basis-enting met herhaling binnen de drie maanden, gevolg door een herhaling binnen de zes maanden, daarna elke twaalf maanden)
– Het paard meer dan 60 dagen voor de vooraangifte van de kwalificatie in training is gemeld

Indien een paard zich monté kwalificeert is het paard alleen startgerechtigd in monté-koersen, tot het moment dat het een winsom in deze discipline heeft, of zich aangespannen herkwalificeert.

De diverse disciplines zullen ieder in hun eigen kwalificatieproef starten en de tweejarige paarden zullen altijd een eigen kwalificatie koers hebben.

De paarden moeten met hoefbeslag starten. Indien aan deze voorwaarde niet wordt voldaan is de kwalificatie ongeldig en zal er een boete van €100,- worden opgelegd.

De afstand van de kwalificaties is 2125 meter met banden start.

De paarden dienen anderhalf uur voor aanvang van de kwalificaties op het wedstrijd terrein aanwezig te zijn en ter identificatie te worden aangeboden.

Paarden die reeds aan de kwalificatie-eisen zoals gesteld in het “Reglement de la Société de Cheval Français” voldoen, kunnen niet deelnemen aan de kwalificaties.

De kwalificatie-tijden zijn:

Leeftijd
Periode: Aangespannen / Monté

Tweejarige paarden
mei t/m oktober: 1.21,5 / 1.22,0
november t/m december: 1.21,0 / 1.21,5

Driejarige paarden
januari t/m maart: 1.20,5 / 1.21,0
april t/m juni: 1.19,5 / 1.20,0
juli t/m december: 1.19,0 / 1.19,5

Vierjarige paarden
januari t/m december: 1.18,0 / 1.18,5

Vijfjarige en oudere paarden
januari t/m december: 1.17,5 / 1.18,0