PETER BURGERHEIDE GESTUIT

In de aanloop naar de Duitse Derby van 2 augustus in Berlijn worden her en der koersen verreden waar de mogelijke kandidaten in aantreden. In Gelsenkirchen liet de drie jaar oude hengst U.S. Lane zich zien. Hij versloeg onder meer de 'Nederlandse' kandidaat Peter Burgerheide van eigenaar Terpstra. Daarnaast waren er weer talloze Nederlandse zeges, afgelopen zondag in het Rührgebied. Pools moest in de laatste meters alle zeilen bijzetten om met zijn lang leidende paard nog de tweede plaats veilig te stellen. Michael Schmid kwam met Marashano nog akelig dichtbij. “Het was niet mijn dag”, erkende Pools tegen de Duitse pers.
Nederlanders kwamen ook nu weer met zeges terug uit Gelsenkirchen. Rick Wester opende met een winst van Yen Investment van fokker en eigenaar Jan van Blokland uit Soest. De dochter van Wired Pine en Linette B won in een rappe 1.18,5. De voormalige werkgever van Wester, Arnold Mollema, turfde als trainer vervolgens een winst met Inalco. De zoon van de geweldige fokmerrie Pia Victory is eigendom van Robert Feenstra en tikte af in 1.14,7.
Wiebe Landman zette zijn successenreeks met zijn Boshoeve-dravers voort door middel van een zege van Ubombo Boshoeve, die door amateur Willem ten Brink naar de bloemen werd gereden. You Do Kievitshof werd verder door Michel Heynen voor eigenaar Teun Iking naar de zege gereden in 1.17,6.