ZEGES VOOR THE BLACK PIMP EN RYAN G BOKO OP DUITSE GRASBAAN

Op de recreatieve baan van het Duitse Garrel waren er dit weekeinde twee Nederlandse dravers die aan het voorspeen lagen: de trouwe The Black Pimp en uiteraard grasspecialist bij uitstek Ryan G Boko. Laatstgenoemde zocht het dit keer in de korte afstand, terwijl hij later in de week in Joure vertrekt in de Fjouwer fan e Jouwer over bijna vier kilometer.
Voor Mieke van der Meer was de winst natuurlijk prachtig, want de trainster uit Oosterwolde is na het afscheid van haar toppaard Souteneur niet zo verwend met successen. The Black Pimp, eveneens een zoon van merrie Keetje Tippel, reed in een koers over 1800 meter naar de winst. In Garrel, waar in deze koers 800 euro werd verdeeld, werden de gelopen tijden niet opgenomen.
Ryan G Boko deed de voornaamste greep in de met 900 euro gespekte prijzenruif in een koers over eveneens 1800 meter. Sjoerd van der Galien kon na de winst van de broer van onder meer Willem W Boko weer tevreden richting huiswaarts rijden. Zijn troef voor de Nederlandse grasbanen blijkt nog altijd in uitstekende vorm. Overigens bloeien ook bij onze oosterburen de recreatieve banen als nooit tevoren.