PRODUCTENREN OP DUINDIGT

Het laatste jaar werd de Productenren voor volbloeds weer eens verreden in een gespliste versie voor hengsten en ruins en een voor merries. Dit keer heeft men vanwege de tanende belangstelling beide rennen weer bijeen moeten voegen. Zondag wordt op Duindigt geknokt voor een prijzengeld van zeven mille.
Twee jaar geleden werd de gecombineerde versie van de Productenren, sinds 1963 waren de merrie- en hengstenafdeling gesplitst, een prooi voor Shanice Surprise met Daan Klomp, die in 2004 al zijn eerste 'Producten' won met First Sensation. Vorig jaar ging de winst bij de hengsten en ruins naar de favoriet Classic Future met de Belgische jockey Stephen Hellyn. Bij de merries was de zuiderbuur eveneens trefzeker door met Princesse Rolex naar de zege te rijden. Ook dit jaar is Hellyn weer present in het met vijf volbloeds niet al te fors bezette veld. Hij start met Ferro Sensation uit de stal van Jan Pubben uit Sevenum, die vier van de vijf kandidaten in training heeft staan.
Mogelijk kunnen de deelnemers van dit jaar een aanval plegen op de koersrecords. Dit is bij de hengsten in handen van de fameuze Boxberger Speed (1982) en New Sensation, die in 2001 de afstand eveneens in 1.53,0 aflegde. Bij de merries is Casey S met 1.52,1 tot dusverre de snelste. Zij won in het jaar 2000 met Adri de Vries in het zadel.