KAIZARDA LAURELTON SUBLIEM

De meest sensationele zege op de baan van Dinslaken was maandag ongetwijfeld die van Kaizarda Laurelton, die in ons land eigenlijk alleen als kortebaner enige faam kent. Wim van Buytene stuurde de dochter van Izard Way aan een winnend-uitbetaling van bijna 540 euro naar de bloemen. Sensationeel!
De zeven jaar oude merrie versloeg favoriete Betty Kramer, die in 2008 nog zeventien keer de bloemen op mocht halen. Minder verrassend was maandag de winst van Yorin Neyenrode met Rick Wester. De uit vijfde stelling oprukkende zoon van Freiherr As boekte zijn vijfde winst op rij. Daarmee leidt de draver in het 'baanklassement' als meest winnende paard, samen met Robin Ganzinotti's Gandalf Hanover die eveneens won. De hengst nam in de tweede bocht met Hiltje Tjalsma de leiding, liet zich ook door de als tweede aankomende Udo Hazelaar niet meer bedreigen, en won in 1.17,9.
In de – voor wat de meeting betreft – kwalitatief beste klasse imponeerde Warrior Boko in 1.17,4. Zoals gewoonlijk gereden door Stefan Schoonhoven bewaarde de ruin zijn energie voor de slotfase, waarin hij een laatste vijfhonderd meter op de voet van 1.13,0 liet zien.
Opvallend was ook de winst van Ypenburg van Berry Schwarz. De in zijn eerste zeventien starts zegeloos gebleven hengst kwam na een ronde op kop en klopte vervolgens in 1.19,3 Iron Thunder (John Westenbrink) en Ufo Hallinck (Richard Heynen). De door Gerrit Gommans getrainde Destiny (eigenaar Joop Hoogervorst) won de slotkoers in handen van Sabrina Marks.