WEER TOPDAG VAN DOOYEWEERD

GELSENKIRCHEN – Met drie zeges (Unbounded River, Wall Street en Wahtamin) haalde de stal van Jan van Dooyeweerd weer veel rendement uit de zondagse trip naar Gelsenkirchen. Vooral Annemarie van Dooyeweerd, zus van de trainer, liet luidkeels blijken heel content te zijn met het succes van haar Wall Street. De vijf jaar oude zoon van Giant Cat en Ditka Pride werd door Ruud Pools in 1.21,2 naar een sterke winst gereden.
Dat de veertigjarige telg uit het fameuze drafsportgeslacht zich zelfs vermande om de door de erbarmelijke weersomstandigheden volledig besmeurde Ruud Pools een geweldige pakkerd te geven, zorgde voor hilariteit bij de meet. De 55-jarige ‘mijnwerker’ uit Heiloo was even eerder over de finish gevolgd door Wendy Wielinga, gereden door werkgever Van Dooyeweerd zelf. “Volgens mij voelt Wall Street zich hier prima thuis vanwege de rechtsom gaande baan”, aldus de eigenaresse uit Nieuw Vennep, die meteen meldde wel vaker naar de Nienhausen Busch te zullen komen. Pools koos voor een wat defensieve tactiek. “Want een hoog aanvangstempo ligt de ruin niet zo.”
Koos Minck zal in Lisserbroek de handen dit weekeinde ook weer hebben geheven. Hij zag Unbounded River in een montékoers naar de winst gaan met Angelique de Heer, mede omdat een andere kandidaat, de ruin Malabar Super Star uit de stal van Reinier Feelders, met een koortsaanval forfait gaf. De 43-jarige De Heer was in het laatste band gestart met de Silver Pine-zoon en zette een tijd neer van 1.18,4.
De derde zege voor stal Van Dooyeweerd kwam op naam van Wahtamin met amatrice Paula Bakker, die in 1.19,6 won. De hengst draagt de naam van een volbloed die destijds op Stoeterij Buitenzorg stond.