MIXED SALE BELOOFT VEEL GOEDS

WOLVEGA – Op drafcentrum Wolvega wordt donderdag voor de eerste maal een Unitrot Mixed Sale gehouden. De term mixed is dit keer wel heel erg op zijn plaats, want niet alleen dravers, ook volbloeds komen onder de hamer van veilingmeester Hans Sinnige aan bod. Vanaf 15.30 uur kunnen de paarden worden bezichtigd, om 18.30 uur begint op het drafcentrum het afslaan.
Met zo'n tachtig paarden heeft Unitrot een heel mooi aanbod. De volbloeds zijn deels afkomstig van eigenaar Wassenaar, die de rensport gedag zegt. Hierbij bevindt zich ook de dekhengst Bretigny. Vervolgens worden bijna zeventig paarden afgeslagen die voor diverse doeleinden geschikt zijn voor de drafsport. Jaarlingen, fokmerries en koerspaarden, voor iedereen lijkt er wat voor zijn of haar gading bij te zitten.
Ook bij de dravers zitten enkele dekhengsten. De in Tsjechië op die manier actieve Probe Star en de in Nederland meer bekende Chips and Fish, die al meerdere goede kinderen bracht.
Er worden ook diverse koerspaarden geveild bij Unitrot. Peter ter Borgh brengt bijvoorbeeld zijn Victor Kievitshof in. Deze geweldig gefokte hengst, zoon van Muscles Yankee, presteerde zowel in Duitsland als Nederland al heel behoorlijk en heeft een knap record van 1.15,2.
Ook jaarlingen en tweejarigen zijn populair, vooral bij liefhebbers die nog niet meteen aan koersen denken en nog enige invloed wensen op de ontwikkeling van een paard, zoals de keuze van de trainer. Zinedine is zo'n jonge draver. De tweejarige is een halfbroertje van de voormalige Derbywinnares Until the End. Mogelijk klassiek materiaal dus. Dat geldt ook voor jaarganggenote Zavira Kievitshof, een dochter van de onlangs overleden Windsong's Legacy. Omdat van die Amerikaanse hengst slechts tweehonderd nakomelingen in de baan verwacht worden, zal de merrie later ook voor de fokkerij interessant zijn.
Bij de fokmerries zit ook boeiend materiaal. Zo timmert Obeche Boko momenteel aan de weg met haar nog ongeslagen zoon Good Luck Heldia. Een aantal van de merries wordt verkocht met veulen, of verwacht er binnenkort een te krijgen. Interessant voor wie twee vliegen in één klap wil slaan…
Organisator Henk Hamming rekent op veel belangstelling. “Er is beslist een markt voor een dergelijke veiling. Als trainers en eigenaren nu hun interesse tonen, kunnen we een dergelijke veiling jaarlijks houden. Het zou een goede zaak zijn voor de sport.”