ROBIN BAKKER DUBBELT

Het blijft Robin Bakker momenteel voor de wind gaan. De 24-jarige rijder uit het Friese Wolvega boekte donderdagavond in Gelsenkirchen opnieuw twee zeges. Ook voor Jan Wagenaar Jr was er op de 'rechtsom' liggende baan succes weggelegd tijdens deze geanimeerde Valentijnsmeeting.
Bakker zette zijn zegemars voort op een dag dat weer talrijke bekende namen een overwinning boekte, zoals de prominente amatrice Rita Drees, die wereldwijd nog altijd één van de meest succesvolle rijdsters is. Ze won nu met Admiral As, een inmiddels in Hongaars bezit zijnde halfbroer van Prix d'Amérique-winnaar Abano As. Waarmee indirect dus ook nog wat reclame werd gemaakt voor de dekhengst van Paul Wals.
Trainer Marcel Hauber zal zich steeds meer in de handen wrijven met het feit dat sinds mei 2005 Robin Bakker bij hem in dienst is. Eerst reed de rechterhand Lilli's Way met een sterk slot (laatste 500 meter in 1.12,7) naar de tweede zege op rij. Vervolgens leverde hij een snelle winnaar af met Vittorio Quick, die voor de eerste maal op Duitse bodem in actie kwam. De tijd van 1.14,8 over de kilometer was de concurrentie te veel.
Bakker kreeg later op de avond ook nog gezelschap van Jan Wagenaar Jr. Hij kon de winnende Dancett weer mee terugnemen naar Otterlo. De Zweed was vorig jaar ook al meerdere keren succesvol geweest in Groningen.