LANGEWEG VALT TERUG

ADDINGTON – Met nog zes koersen te gaan, lijken de kansen voor Hugo Langeweg jr op een wereldtitel zo goed als verkeken. De Schagerbrugger lootte dinsdag slecht en zakte enkele plaatsen. De Belg Christophe Martens zag zijn voorsprong slinken tot slechts zeven punten op thuisrijder Colin de Filippi.
De eerste van de twee koersen van dinsdag leverde een zege op voor Bjorn Goop. De Zweed had er ondanks een koude nacht duidelijk zin in, want met zijn draver With Intent reed hij zelfs bijna een baanrecord voor driejarige merries in de archieven. Goop moest in de laatste fase tegen de wind optornen met zijn paard en kwam onder felle druk van Veiko Tamjarv. De Est stuurde zijn The Great Pretender zelfs even naar de leiding. Honderd meter voor de meet kwam With Intent opzetten, genoeg voor de zege.
De veertiende race die meetelde voor de wereldtitelstrijd leverde zoals verwacht punten op voor Colin De Filippi, waarmee hij opschoof tot zeven punten achter Martens, die zelf in deze koers niet verder kwam dan een zesde plek. De Nieuw Zeelander kreeg een koers op maat. De start leverde voor veel deelnemers al onoverkomenlijke problemen op. Hugo Langeweg jr kwam niet verder dan één puntje in deze koers.