HANDELAAR IN MEI NAAR AMERIKA

CRETE – Langzaam, maar zeker, wordt duidelijk waar het wereldkampioenschap voor amateurrijders zich het komende jaar precies gaat afspelen. Medio mei komen de beste amateurs ter wereld, met voor ons land vermoedelijk Fred Handelaar, in actie in de Verenigde Staten. In totaal zijn er twaalf deelnemers aan de titelstrijd.
Handelaar hoeft niet bang te zijn aan de slag te moeten met pacers, een pech die Hugo Langeweg jr momenteel wel heeft tijdens het WK voor beroepsrijders. Alle koersen worden verreden met dravers. Het kampioenschap heeft al een lange historie, al werd tijdens de eerste editie in 1976 te Duitsland nog met eigen paarden gereden. De huidige versie, met loting van paarden uit het organiserende land, dateert van 1984. Toen werd de titelstrijd in Nederland gehouden.
Op 16 mei zullen de eerste races worden verreden op Balmoral Park in Crete. Een dag later wordt gekoerst op Maywood Park in Maywood. Na een rustdag wordt nog gekoerst op Monticello Raceway of Yonkers Raceway, net welke banen in het koersschema zijn opgenomen. Op de 21e mei wordt dan nog op twee banen gereden. In de middaguren op Freehold Raceway in Freehold en in de avonduren op de vermaarde The Meadowlands in East Rutherford.