LANGEWEG JUNIOR BLINKT UIT

MARYBOROUGH – Christophe Martens heeft op de derde dag van het WK voor beroepspikeurs in Australië en Nieuw Zeeland zijn leidende positie kunnen verstevigen. Vooral omdat de concurrentie steken liet vallen, heeft de Belg uitstekende papieren voor de eindzege. Aan het begin van de dag leidde Martens nog met 16 punten voorsprong, vier koersen verder was dat 27 punten. Grote man was echter Hugo Langeweg jr, die met dank aan twee overwinningen oprukte naar een vierde plek. Eremetaal lonkt nog altijd voor de jeugdige Schagerbrugger.
Op Maryborough Harness Racing Club werd de derde dag afgewerkt van een tot dusverre uiterst geanimeerd kampioenschap. Daarbij was Christophe Martens niet zo dominant als tijdens de tweede dag, waarbij hij liefst drie koersen wist te winnen. Ook op Maryborough scoorde de Belg echter nog een zege, door Divine Dancer naar de bloemen te rijden. Grote winnaar van de dag was misschien wel de Fin Antti Teivainen, die van een negende naar een derde plek sprong. Teivainen won met een pacer, een prestatie die hij vier jaar eerder ook al neerzette tijdens het WK van Canada.
De grote ster van de dag was natuurlijk Hugo Langeweg jr, die twee van de vier te verrijden races op zijn naam schreef. Daarmee werd hij 'dagwinnaar', met één punt voorsprong op Martens, 39 om 28 punten. De volgende meeting is op dinsdag in Nieuw Zeeland, waar in Christchurch wordt gereden.