BREEDERS NAAR SIR KARAN

GELSENKIRCHEN – Als er in Duitsland topkoersen worden verreden, zijn Nederlanders er als de kippen bij om een graantje mee te pikken. Zondag werd in Gelsenkirchen een aantal versies van de lucratieve Breeders Crown verreden. Het hoofdnummer ging naar Sir Karan. Niet vreemd, want de als grote favoriet vertrokken draver versloeg onlangs in Wolvega Russel November en boekte ook in Vincennes een lucratieve winst.
Ook in Gelsenkirchen liep de winsom van de zoon van Pink Diamond en Donna Karan weer behoorlijk op voor de topper uit de stal van Jack de Jong. In handen van vaste rijder Michael Schmid voegde Sir Karan 32.500 euro bij zijn gewonnen prijzengeld.
In Duitsland wordt nog altijd gediscussieerd wie de jaargangleider bij de vierjarige mannelijke viervoeters is. Hugo Langeweg's crack Russel November of Sir Karan? De donkerbruine draver die werd gefokt door Karl Koch jr. bevestigde zijn recente zeges makkelijk in de Breeders Crown voor vierjarige hengsten en ruins en iedereen kijkt uit naar een nieuwe onderlinge confrontatie.