MOOIE ERVARING; WEINIG SUCCES VOOR NIELS JONGEJANS

Het heeft Niels Jongejans niet mee gezeten op het Europees Kampioenschap voor leerlingpikeurs in Mallorca. Hoewel de trip een geweldige ervaring was voor de oud-Zaankanter, kreeg hij niet bepaald de beste paarden voor de kar. Daardoor kon de voor Henk Hamming actieve rijder in het klassement nauwelijks een rol van betekenis spelen. De winst ging verrassend naar de Tsjech David Dobrovolny. Onze landgenoot eindigde met drie uitschakelingen helaas als laatste.
Na de eerste twee meetellende koersen op San Pardo was de rol van Niels Jongejans al uitgespeeld vanwege twee uitschakelingen. Zowel Oscar Nextra als Lila Bird bleek een paard dat niet alleen een heel slecht startnummer was toebedeeld, ook waren beide paarden niet begiftigd met veel kwaliteiten.
Beter verging het onze afgevaardigde in de derde meetellende koers, waarin hij derde werd achter de Duitse winnaar Tim Schwarma met Kriss du Mottage. Jongejans miste met Mathieu de Salomon maar net de tweede plaats. Op dat moment hadden nog vele deelnemers kans op de titel, al stonden de Spaanse en Zweedse deelnemer er het beste voor. Blijkbaar werd de spanning veel deelnemers te veel, want Jaime Fluxa zag zijn paard door het stek springen, waardoor de Spanjaard zijn kansen verknalde. Vlak voor de meet waren ook Michael Lönberg en Christoph Fischer uitgeschakeld, waardoor de winst verrassend ging naar de tot dan toe laag geklasseerde Mikael Bakilin uit Rusland, die zijn titel desondanks echter niet kon prolongeren.