AAD POOLS OP HERHALING

ZANDVOORT – De ‘grote kleine man’ van de kortebaan heeft opnieuw toegeslagen. Aad Pools, meervoudig kampioen in deze discipline, won op het licht oplopende parcours in Zandvoort in de eindstrijd met Apella Cane van de verrassende Malabar Super Star met Wim van Buytene.
In de aanloop naar de beslissende omloop had de pikeur uit Uitgeest afgerekend met diverse hoog aangeschreven combinaties. In de eerste schifting schakelde hij Kalimans Yvonne GD met Sjaak Sijm uit, vervolgens werd met Ufo Apache (Rob de Vlieger) en Malabar Super Star (Wim van Buytene) afgerekend. Laatstgenoemde had geluk dat hij vervolgens weer werd bijgeloot. Daardoor trof hij Pools en Apella Cane nogmaals, nadat die combinatie nog Wannabelikechanna en Frans van der Blonk uit het schema wipte.
Ook vorig jaar was Pools al de sterkste in Zandvoort, toen met Caretto As. In 2006 was Adonis Guard met dochter Manon Pools de beste en ook haar voorgangers droegen de achternaam Pools: Ruud in 2005 met Hot Water en wederom Aad met één van zijn favoriete kortebaners, German Diabolo, in 2004. In 2001 was Aad Pools ook al de sterkste geweest met Le Bon Kievitshof van de Vrienden van Wijk aan Zee.