DUBBELE WINST DE MUNNIK EN LANGEWEG JR

Met een dubbele zege op de Alkmaarse baan heeft Lissette de Munnik wederom haar visitekaartje afgegeven. De Heerenveense won zowel met Vitano du Hadol als met Luscious Lisa. Daarmee scoorde de 23-jarige een volle honderd procent-score.

De eerste winst boekte ze met Vitano du Hadol, die de eigenarenclan van SEP-Racing al vijf zeges bezorgde. Overigens kan Vitano du Hadol, ondanks de successen, nog wel een extra eigenaar gebruiken, aldus initiatiefnemer Casper Kwast. Ook met Luscious Lisa boekte De Munnik een zege. “Het gaat hier de laatste weken geweldig op Alkmaar”, constateerde eigenaar Cees Roeling na de winst.
Henk Hamming was één van de leermeesters in het verleden van de Heerenveense en in Oudeschoot heeft hij momenteel een ander talent in opleiding. Niels Jongejans gaat dit jaar hoge ogen gooien in het leerlingenklassement en onderstreepte dat met een zege van Tibor Sammer. De ruin was de laatste tijd vooral succesvol in het montégenre met Linda Hamming, maar buitte een startvoordeel van twintig meter op 4,5 kilometer-winnaar Ustan Medo voortreffelijk uit.
In de winter van 2005-2006 was Tony Trot schier onklopbaar. De ruin van Bryan Vader won in die fase acht koersen op rij, daarna werd het iets minder. De Leidschendammer meldde onlangs al dat met de vorm van de ruin niet veel mis was. Wat ongelukkige koersen stonden succes in de weg. Ook bij zijn tweede winst op rij, zondag met John de Leeuw, verliep het niet helemaal vlotjes in de eindfase, aldus de rijder. “Ik bleef in de voorlaatste bocht nog even haken achter de kar van een collega, anders zou de zege nog wat makkelijker tot stand zijn gekomen.”

Seriewinnaar Upcoming River (Ruud Pools) en de Amerikaanse Blackberry vochten een verbeten duel uit, dat Hugo Langeweg Jr uiteindelijk won. De fraai gefokte dochter van Enjoy Lavec is nog altijd in bezit van meerdere eigenaren. “In Amerika kwam ze niet meer aan koersen toe vanwege een knieblessure, waarna ze hier in Nederland gedekt zou worden. Dat mislukte en nu blijkt ze nog weer een geweldig koerspaard te zijn geworden”, meldde mede-eigenaar Wilke. De kilometertijd van Blackberry, 1.17,7, ontlokte zelfs rijder Langeweg jr enige superlatieven. De Schagerbrugger boekte daarmee zijn tweede zege, want eerder had hij ook al Good Luck Heldia naar de winst geleid.
De slotkoers werd gewonnen door Whitelips Mari, die bij Lindsey Pegram met de week betrouwbaarder oogt. Dit keer was ook eigenaar Wim van Schaik weer aanwezig. “Ik was al een beetje bang dat ze alleen maar kon winnen wanneer ik er niet bij was.”
Tantiffy Oostland won knap met Wim Brouwer de eerste amateurkoers van de dag. De merrie van de Noord-Hollandse Chantal Mante moest er echter wel voor strijden, want ook Credit Card met Hiltje Tjalsma had haar zinnen gezet op de koppositie. De tweede amateurkoers ging naar Procol Harum, die met Karel Gerrits op ouderwetse wijze naar de winst werd gevoerd. In Helmond wordt weer een mooi seizoen verwacht van de alleskunner