WEER NEDERLANDS GETINTE AVOND IN GELSENKIRCHEN

GELSENKIRCHEN – Simon Woudstra beleefde in Gelsenkirchen een mooie donderdagavond. De Nederlander boekte bijvoorbeeld een overwinning met Obsession November, een halfbroer van de als dekhengst lange tijd populaire General November. Maar Woudstra was niet de enige oranjehemd die won…
Obsession November was al gedurende langere periode een paard in vorm op de baan van Gelsenkirchen, behoudens een misrekening in de 'Fünf- und Sechsjährigen-Zirkel'. Vooral het feit dat in Gelsenkirchen 'rechtsom' wordt gereden, lijkt een voordeel voor het halfbroertje van General November. Donderdag boekte de zoon van Viking Kronos met Woudstra de 23e zege in zijn loopbaan. Slechts vier daarvan behaalde hij buiten Gelsenkirchen. Met Vivaldi Teb boekte Woudstra vervolgens een tweede zege.
In een koers over de mijl was er een overwinning voor Winston Neyenrode (Robin Bakker), die daarmee zijn eerste seizoenzege boekte. Ook Henk Grift behaalde een succes. De zoon van oud-kampioen Hennie Grift reed Chippy naar de winst. Quorum Gede werd door Reinier Feelders naar een knappe overwinning gereden. Hoewel Feelders bij vlagen in ons land actief is, rijdt hij toch vooral in Duitsland.