Webinar Identificatie & Registratie

FNRS organiseert op donderdag 25 februari om 14.30 uur een webinar over de identificatie en registratie (I&R) van paarden. Dit webinar is speciaal bedoeld voor hippische ondernemers met een manege, trainings-, (op)fok- of pensionstal en is niet bedoeld voor particuliere paardeneigenaren. Dit webinar is opengesteld voor alle hippische ondernemers, u hoeft niet lid te zijn van de FNRS om deel te nemen. Bestuurders van verenigingen met een eigen accommodatie zijn ook van harte welkom.

Identificatie & Registratie van paarden

Per 21 april 2021 wordt het identificeren en registreren (I&R) van paarden verplicht. Deze plicht is rechtstreeks afkomstig uit de Europese diergezondheidsverordening. De I&R heeft ook gevolgen voor ondernemers. Alle paarden in Nederland, of zij nu thuis, op een weiland, manege, trainings-, (op)fok- of een pensionstal staan, moeten worden geregistreerd.
Webinar in samenwerking met prof. dr. Sloet (faculteit diergeneeskunde universiteit Utrecht) en mr. drs. Lommers (ministerie van LNV)

Wij begrijpen dat deze nieuwe verplichting vragen oproept bij ondernemers en paardenhouders. Tijdens het webinar leggen mr. drs. H. Lommers van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en prof. dr. M.M. Sloet van Oldruitenborgh-Oosterbaan van de faculteit diergeneeskunde universiteit Utrecht uit waarom de registratieplicht er komt en hoe dit praktisch voor u als ondernemer gaat werken. Er is tijdens het webinar ruimte om vragen te stellen.


Vragen worden beantwoord

Tijdens het webinar kunt u via de chat vragen insturen. Heeft u nu al vragen over de I&R? Stuur deze alvast in via ondernemersdesk@fnrs.nl. Wij zorgen er vervolgens voor dat deze vragen zo veel mogelijk tijdens het webinar behandeld worden. Vragen die niet tijdens het webinar kunnen worden beantwoord zullen later worden teruggekoppeld. FNRS heeft nauw contact met LTO Nederland om te voorkomen dat informatie, vragen en antwoorden dubbel uitgewerkt worden.

Aanmelden hippische ondernemers

Het webinar is GRATIS bij te wonen voor alle hippische ondernemers met een manege, trainings-, (op)fok- of pensionstal. Bestuurders van een vereniging kunnen zich ook kosteloos aanmelden.

Bent u FNRS-lid? Dan kunt u zich aanmelden via ‘aanmelden‘.
Geen FNRS-lid? U kunt zich hier aanmelden.