UET: nieuwe uitschijving UET-koersen vanaf 2023

De board van de UET (Union Europeen du Trot) heeft voorafgaand aan de Grand Prix de L’UET op vrijdag 14 oktober, vergaderd op de Hippodrome Paris-Vincennes

Hier is besloten enkele wijzigingen door te voren in het bestaande programma van de UET-koersen.

In 2023 zullen het EK voor 3-jarigen en 5-jarigen verdwijnen en in plaats daarvan wordt de Elite UET Grand Prix Finale in het leven geroepen.

De Elite UET Grand Prix Finale voor paarden van 5 jaar en ouder, zal elk jaar medio oktober verreden worden en gedoteerd zijn met 500.000 euro prijzengeld.

De paarden kunnen zich voor de finale kwalificeren via 15 Groep I koersen in Europa, waarin ze punten kunnen scoren op basis van hun behaalde resultaten.

De Elite UET Grand Prix Finale zal om en  om in Zweden (Solvalla, max. 12 starters) en Frankrijk (Paris-Vincennes, max. 14 deelnemers) worden verreden, waarbij Zweden in 2023 de primeur heeft.

De lijst met koersen waarin gekwalificeerd kan worden is eveneens vastgesteld.

Ze worden verreden in Frankrijk (Prix d’Amérique Legend Race, Prix de France Speed ​​Race, Grand Criterium de Vitesse de la Côte d’Azur, Prix René Ballière), in Zweden (Paralympiatravet, Elitloppet, Hugo Abergs Memorial, Grand Prix ​​d’Aby), in Finland (Finlandia Ajo, Kymi Grand Prix), in Noorwegen (Oslo Grand Prix), in Italië (Campionato Europeo, Grand Premio Lotteria, Grand Prix Nazioni) en in België (Grand Prix de Wallonie). De dravers die de meeste punten hebben gescoord, kwalificeren zich voor de finale.

De UET Grand Prix, gereserveerd voor 4-jarigen, blijft daarnaast bestaan.