WENNEMARS OP DERBY DAY!

DEN HAAG – Schaatser Erben Wennemars zal zondag het optreden van het naar hem vernoemde paard in de Derby W op de draf- en renbaan Duindigt bijwonen. De draver Wennemars is één van de belangrijkste kandidaten in dit jaarlijkse hoogtepunt binnen de vaderlandse drafsport met een eerste prijs van 49.000 euro.
De tweevoudige wereldkampioen sprinten op de schaats is enthousiast over de manier waarop de door hoefsmid Joost Ydema uit het Friese Sonnega gefokte hengst momenteel zijn talenten toont. De draver won al enkele belangrijke koersen en lijkt één van de voornaamste gegadigden om de klassieker op zijn naam te kunnen schrijven. In het veld van zestien paarden zijn echter meerdere combinaties te vinden die het de vierbenige Wennemars moeilijk kunnen maken. Ook Willem W Boko en de van een keelontsteking herstelde Wicky de Viking behoren tot de kanshebbers. Deze twee kansrijke paarden kennen eveneens een boeiend verleden.
De komst van Wennemars naar Duindigt, waar ‘Derby Day’ om 13.30 uur aanvangt, is een initiatief van het nieuwe drafsportmagazine draaf, dat zondag wordt gelanceerd. Het 164 pagina’s tellende magazine gaat in op alle facetten van de drafsport door boeiende achtergrondverhalen, interviews en pakkende fotografie.