EERSTE KORTEBAAN KNAPPE PROOI VOOR TIMOTHY’S WAY

ASSENDELFT – De eerste kortebaan van het jaar 2007 is gewonnen door Timothy’s Way met Wim van der Mespel in de sulky. De leerlingpikeur schreef daarmee zijn naam voor de eerste maal op de erelijst van deze ‘klassieker’ in de Zaan, waar altijd grote sommen geld via de lokale Rotary Club worden geschonken aan goede doelen.
Timothy”s Way was op de langebaan, waar hij aanvankelijk werd getraind door Frank Westerveld en Hugo Langeweg, altijd al een goed paard op de kortere afstanden. Inmiddels wordt hij getraind door Cees Imming uit Callantsoog. Achtereenvolgens schakelde de winnende combinatie So in Love (met routinier Jan Wagenaar), Ulliano Way (Rob de Vlieger) en Lord Mercedes met Aad Pools uit. Laatstgenoemde trof Timothy’s Way twee keer, omdat de pupil van Pools voor de beslissende omloop werd bijgeloot. In de finale rekende Van der Mespel af met Ubina Limburgia, die met Krista Timmer van start was gegaan.
Timothy’s Way won vorig jaar ook al een kortebaan, toen met Lindsey Pegram in de sulky tijdens de jubileumversie op de baan van Duindigt. De volgende kortebaan op de kalender is op 18 mei in Wognum.
1. Timothy’s Way met Wim van der Mespel, 2. Ubina Limburgia met Krista Timmer, 3. Panky Neyenrode met John de Leeuw, 4. Lord Mercedes met Aad Pools.