Hugo Langeweg wint met Unique Boko op ouderwetse wijze!

Hij was een half jaar als actief rijder uit beeld, maar inmiddels kan de teller bij Hugo Langeweg weer gaan rollen. De Schagerbrugger won zondag op Duindigt met Unique Boko een sterk bezette Stakeskoers.

In de Herfst Stakes reed Hugo Langeweg senior naar zijn tweede seizoenzege, waarbij Unique Boko haar uitstekende vorm onderstreepte met een knappe koers. De kleindochter van Speedy Volita rekende daarbij af met de te laat aanstormende Ulriek Ravestein (derde), die zichzelf met haar zege in de klassieke Van Wickevoort Memorial tot voornaamste kanshebber had gebombardeerd.

Hugo Langeweg junior was maar weer eens de grote slokop op Duindigt. Eerste reed hij de Fransman Pacific Ocean naar de winst. De hengst was in eigen land actief voor het fenomeen Jean-Pierre Dubois en lijkt hier een een goede broodverdiener te worden met twee zeges uit vier starts.
De tijdens een Zweedse veiling aangekochte Velvet Boko boekte de eerste winst in zijn loopbaan, door bij zijn debuut een redelijke tijd neer te zetten. De merrie heeft een fraaie afstamming, maar heeft mogelijk nog wat tijd nodig om echt de aansluiting met de jaargangtop te kunnen maken.

De derde winst voor Langeweg jr werd in de slotdraverij binnengesleept. Daarin stuurde de Schagerbrugger Ryan G Boko naar de bloemen. De ruin van John van Nierop lijkt daarmee af te hebben gerekend met een mindere periode.
Annemiek Beekman blijft haar huid duur verkopen in de strijd om de amatricetitel. De Zandvoortse won in Wassenaar de openingskoers met Utana Promise, die aanvankelijk moeite had met het bochtenwerk, maar inmiddels een meer dan gemiddelde draver is geworden. Iets dat eigenaar Harry van Riel uit Biddinghuizen anderhalf jaar geleden overigens al voorspelde. “Toen liep ze op de rechte stukken al een rappe 1.15 over de kilometer…”

Een andere koers voor amateurs werd gewonnen door Piet Solleveld. De Maasdijker beleefde dus een mooi weekeinde, want een dag eerder wist hij in Wolvega ook al te winnen. Dit keer voerde hij Umberto Boko naar de bloemen, hetgeen pas de eerste winst was in de loopbaan van het halfbroertje van Derbywinnaar John F Boko.

Reine Vryenesse veroverde twee weken geleden de Bertus Leeuwenkamp Trofee, in handen van Tom Kooyman won de merrie zondag gemakkelijk een nummer voor de vaderlandse subtop. “Ze ontwikkelt zich voorbeeldig en lijkt een echte crack te worden”, aldus de winnende rijder.
Sioux moest twee weken geleden nog worden teruggetrokken vanwege wat fysieke malheur, maar de merrie was zondag dermate hersteld dat ze in handen van gastrijder Kurt Roeges naar de winst kon gaan. Ze is met drie zeges in korte tijd aan een sterk naseizoen bezig.