KOOYMAN LAAT GEZICHT WEER ZIEN DINSLAKEN

Het sportieve hoogtepunt van de koersmeeting in het Duitse Dinslaken werd maandag een duidelijke prooi voor Quick du Vivier met Tom Kooyman. In de slotfase nam de combinatie de kop over en won in 1.16,6 over 2100 meter met vier lengten voorsprong. Die tijd zou de snelste van de avond blijken. Ook met Quatuor du Bouffey reed de geboren Alkmaarder naar de bloemen. De vosruin ging als torenhoge favoriet van start en reed naar zijn derde winst op rij.
De overtreffende trap was maandag overigens voor Roland Hülskath, die drie keer won. De 34-jarige opende met Wiebe Landman's United Boshoeve, die na twee zegeloze jaren ineens weer goed genoeg was voor de winst. Vervolgens won Hülskath ook nog met Ann Account, om met Benjamin zijn trio af te sluiten. Laatstgenoemde stamt uit het entrainement van Rosalie Janssen. Voor eigenaar Ron Pijning wist ze nu voor de vierde keer op rij te winnen.
Bij de amateurs werd het een Hollands onderonsje tussen Montebella Rapida met Willem Goedhart en Zazou Enzelens met Hiltje Tjalsma. De driejarige was in de slotfase duidelijk de sterkste, nadat Montebella Rapida geen energie meer in de tank bleek te hebben.
Jesse ter Borgh rijgt inmiddels ongemerkt de zeges aaneen. Met de familiedraver More Diamonds won hij vóór Ubombo Boshoeve (Roland Hülskath). Verrassend was zeker ook de winst van Zanneke Flevo met Cees Imming. De Callantsoger is maar zelden buiten ons land te vinden, maar maakte nu een succesvolle trip.