STERK OPTREDEN NEDERLANDERS

DINSLAKEN – Voor de Nederlandse trainers lijkt het ontbreken van de maandagse meeting in Alkmaar voorlopg nog niet veel uit te maken, want maandag vertrok men massaal en met groot succes naar Dinslaken. Tom Kooyman kon bijvoorbeeld twee keer aanwezig zijn bij een huldiging. Nadat amatrice Hilda Hofstra zegevierde met de aanschaf van Maasland BV, Wim Robel, was Kooyman even later succesvol met zijn Duitsland-specialist Quick du Vivier.
Maar Kooyman was uiteraard niet de enige die in Dinslaken in goede doen was. Ook de Duitse nummer twee van vorig jaar, Roland Hülskath, won met de door Jan-Ede Kuipers gefokte Willucio Toscana en verder met Benjamin plus Zamotie Heikant. Zijn succesmeeting begon Hülskath met seriewinnaar Willucio Toscana. Voor de draver was het inmiddels de zevende winst op rij. Even later boekte Hülskath zijn tweede winst via Benjamin in een knappe 1.17,9. De combinatie was net iets eerder binnen dan Yorin Neyenrode met Rick Wester. De derde winst van de 'man van de dag' liet nog even op zich wachten, maar de 34-jarige rijder wist ook met de eerder in de Trials van de St. Leger al succesvolle Zamotie Heikant voor een bloemenparade te zorgen.
Een knappe zege was er voor Unexpected Well met Hans Bot. De combinatie klopte in 1.18,4 uiteindelijk vrij makkelijk Vulcano ZR (Stefan Schoonhoven) en Gorgio Crown met Gerrit Gommans. De enige koers voor de amateurs leverde een zege op voor de door Hilda Hofstra gestuurde Wim Robel, die Timeless Renka (Fred Handelaar) met 1.18,0 voorbleef. Trainer Tom Kooyman was later met de weer in vorm gekomen Quick Du Vivier de sterkste.
Ook een sterk slot kende Lucky Shot met Marco Valentijn, de ruin klopte Tycona Byd met Hans Bot. Yavari Boshoeve (Jos Oorthuijsen) nam later op de avond in de slotronde de kop over en kon Zsa Zsa Victory (Thomas Panschow) net kloppen.
Postduivenliefhebber Frans Sleutel vond het bijhouden van zijn gevleugelde vrienden ooit te moeilijk. Met Yuri van Gelder heeft hij echter een paard dat daadwerkelijk vleugels heeft. De zes jaar oude hengst won knap met Robin Bakker.