VIER ZEGES VOOR VAN OOYEN

Hoofdnummer op de koersavond van Dinslaken was de Bruno Cassirer Rennen met een prijzengeld van 10.000 euro. Die koers ging nog naar Heinz Wewering met Gentle Touch, maar de meest opmerkelijke rijder van de avond was wel Patrick van Ooyen. De kleinzoon van de vermaarde Willem H Geersen won liefst vier koersen.
Het hoofdnummer ging naar Gentle Touch, een vierjarige draver uit de stal van Marion Jauss, een van de belangrijkste eigenaren in Duitsland. In handen van de weer van een trainingsongeval herstelde Wewering profiteerde Gentle Touch van enkele uitschakelingen en verwierf zich daardoor een riante uitgangspositie. Wewering moest het later in een andere koers met Nijinskij November wel afleggen tegen de verrassende Sir Groenhof, die met Tom Kooyman als outsider aan het vertrek gekomen was.
Een topdag was het voor Patrick van Ooyen, die aan de Bärenkamp bij liefst vier huldigingen present was. De 32-jarige rijder opende zelfs met een loepzuivere hattrick met dank aan Wish me luck, outsider Yanneke Camstra en Why Not Frisia. In het laatste geval had Van Ooyen wat geluk, want als tweede aankomende, profiteerde hij van de uitschakeling van Aaron Uli Bo, die voor hinder in de laatste bocht zorgde. Zijn vierde zege haalde Van Ooyen binnen met dank aan Iron Thunder.
Ook voor Hans Bot was er maandag succes. Met Tycona Byd troefde hij de in vom stekende Jesse ter Borgh af. De leerling werd tweede met Wily Shoeing. De amateurkoers leverde een zege op voor Gandalf Hanover, die met Hiltje Tjalsma als eerste over de meet kwam.