LOLLO AXE SLAAT TOE VOOR GRIFT

Hoewel er in het Criterium der Vierjährigen (Trial II) op de baan van Mönchengladbach slechts zeven paarden aantraden, werd de koers toch een boeiend spektakel met Lollo Axe uiteindelijk als triomfator. De Italiaan die wordt getraind door onze landgenoot Henk Grift zegevierde in handen van Europees Kampioen Roland Hülskath. De derde seizoenwinst van Lollo Axe leverde een nieuwe recordtijd op (1.15,6) en een eerste prijs van 5.000 euro.
Achter de winnende combinatie eindigde Yasmine Boshoeve met Jos Oorthuijsen, die ondanks een sterke eindsprint de winnaar niet kon achterhalen. Louis Vuitton met Thomas Panschow werd derde, terwijl de favoriet Classic Design met Dion Tesselaar in de slotfase ver terugviel. Twee weken geleden was die combinatie nog ruim voor Lollo Axe geëindigd.
De merrieversie Trial I voor de Bayern-Pokal ging naar Viva Cortina, die voor trainer Arnold Mollema in glanzende stijl naar de bloemen werd gereden door Thomas Panschow. De draver van Doris Wilhelm uit Köln lag lange tijd in zevende positie, maar kende een geweldige slotfase.
In het programma was er verder nog een zege van Trafalgar. De zoon van Charismatic Volo en Long Island werd door Robin Vercammen voor eigenaresse Marleen Princen naar de winst gereden. Verder was er ook een zege voor Winner Houberg. De zoon van Hans Boshoeve en Forelle Houberg werd nog gefokt door wijlen Peter Koppejan.