OOK STAYERS IN ACTIE OP DUINDIGT

De Grote Prijs der Lage Landen, een formidabel Sprintkampioenschap, maar ook nog een geweldig bezette Stayersprijs. Op de baan van Duindigt wacht zondag het ene na het andere hoofdnummer.
In de door Fortis Bank geadopteerde koers voor de paarden met de lange adem komen twaalf paarden aan de start. Daarbij treffen we twee oud-winnaars aan van de Gouden Zweep in de vorm van Venividivici Joe met Hugo Langeweg Jr en Voltreffer, het paard dat met Willem van der Pijl enkele weken geleden zo’n memorabele winst behaalde in de Gouden Zweep. Vooral die laatste zege was natuurlijk geweldig vanwege de vele emoties die er achter de triomf staken. De 62-jarige Van der Pijl won als gastrijder de klassieker precies op de dag dat Annette Harmsen jarig zou zijn geweest. De zus van trainer Jan Harmsen was de grootste fan van de ruin en overleed twee jaar voor het paard zijn mooiste succes boekte.
In de Gouden Zweep trof Voltreffer het met de weersomstandigheden. De stromende regen zorgde ervoor dat hij als koppaard de minste hinder ondervond van het opspattende water. Zondag wacht Voltreffer echter vermoedelijk heel ander weer. Sinds 7 juni 2009 waagt niemand het echter meer om de zoon van de inmiddels naar Tsjechië uitgevoerde hengst Chips and Fish op voorhand af te schrijven. De Stayers Prijs met twaalf deelnemers wordt zondag als negende koers verreden.