MEETING VAN EENRUM VERPLAATST NAAR ZONDAG

EENRUM – Vanwege de grote kans op regenval het komende etmaal, heeft de organisatie van de grasmeeting in Eenrum besloten de meeting van vrijdag te verzetten naar komende zondagmiddag. Deze mogelijkheid is door de eerdere annulering van Duindigt vrijgekomen en moet voorkomen dat – net als enkele jaren geleden – de koersdag halverwege moet worden stopgezet in verband met wateroverlast. Het verder ongewijzigde programma begint om 13.30 uur!
Tot de verplaatsing is besloten omdat er morgen een neerslagkans van negentig procent is in de regio. De afgelopen dagen is er in Eenrum geen druppel neerslag gevallen en is de baan met een ondergrond van klei (ondanks regelmatig wateren) erg droog geworden. Als er nu een bui valt dan gebeurt hetzelfde als vorig jaar in Aduard: be baan verandert in een glijbaan.
Het verplaatsen van de meeting levert voor de deelnemers geen onoverkomelijke problemen op. Op één rijder na, die in Berlijn een gastrit heeft, had niemand op zondag elders paarden ingeschreven. Dat komt mede doordat de meeting op Duindigt is geannuleerd; deze situatie zorgt er nu voor dat Eenrum een uitwijkmogelijkheid op de korte termijn heeft.
De komende uren zal het bestuur van Eenrum zoveel mogelijk de publiciteit zoeken om deze verplaatsing bekend te maken, dit om te voorkomen dat er morgen mensen voor niets de baan in Eenrum komen opzoeken.