WELLINGTON WINT KÖNIG POKAL

De finale om de König-PIlsener-Pokal werd in Dinslaken een compleet Nederlandse aangelegenheid. De winst ging naar Wellington, die vanwege de buitenlandse activiteiten van Hugo Langeweg Jr elders in Europa in 1,15,8 over 2100 meter naar de winst werd gereden door de Europese kampioen Roland Hülskath. Achter de rug van de winnende combinatie volgden respectievelijk Zenito Hanover (Gerrit Gommans), Tennessie Forest (Caroline Aalbers), Year of Transs R (Robbin Bot) en Ukano Limburgia (Ruud Pools). Daardoor ging het complete prijzengeld van tien mille naar 'Nederlandse' dravers.
De in 2009 nog ongeslagen Wellington regisseerde de eindstrijd al vrij snel, nadat hij eerst een kort duel had uitgevochten met Zenito Hanover en even later ook Tennessie Forest terugwees. Daarmee had het trio zich al gemeld. Wellington ontpopt zich momenteel bij stal Langeweg tot een seriewinnaar bij uitstek.
Ook de twee halve finales van deze Pokal waren al succesvol voor de Nederlanders geweest. Hülskath had geen moeite met Wellington om Ukano Limburgia (Ruud Pools) terug te wijzen, terwijl de tweede halve eindstrijd naar Zenito Hanover met Gerrit Gommans ging. Die klopte Tennessie Forest, gereden door zijn trainster Caroline Aalbers.
De openingskoers werd gewonnen door een draver van Noord-Hollander Ron Pijning. De bij Rosalie Janssen in Een in training staande Benjamin maakte zijn favorietenstatus overduidelijk waar. Luit de Vries maakte de Tweede Paasdag voor zijn vriendin tot een wel heel heuglijke. Hij reed de in eigen bezit zijnde Seth in de slotkoers ook nog naar de winst.
Zowaar leverde ook Zeus Boekelte als dekhengst nog een winnaar af. Zijn zoon Tyson Houberg won in handen van Jim Gommans. De ruin werd nog gefokt door wijlen Peter Koppejan.
Jeroen Engwerda had André Bakker naar Dinslaken gestuurd en dat leverde succes op. De in Duitsland debuterende Warrie Renka, net als vader Passing Renka gefokt door de familie Knipscheer uit Biddinghuizen, toonde zich in 1.18,3 de snelste van het veld.