ROBBIN BOT TWEE KEER TREFZEKER DINSLAKEN

Robbin Bot mag gerust gezien worden als één van de talenten voor de toekomst van de vaderlandse drafsport. Hij zegevierde maandag in Dinslaken met Year of Transs R, die snel de kop nam en doorstampte naar een zege van 1.17,5 in 2100 meter. De hengst is bezit van Cees Guldemond en wordt getraind door Hans Bot, de vader van Robbin. Year of Transs R was de snelste draver van de avond. Verrassender was de afsluitende zege van de jeugdige rijder. Met Ybe – eveneens eigendom van Guldemond – troefde hij enkele hoger ingeschatte opponenten af. Het was de eerste winst in de loopbaan van de vier jaar oude hengst.
Amatrice Hiltje Tjalsma boekte een zege met Timeless Renka. De combinatie klopte onder meer Tusee JL met Helmonder Karel Gerrits. Een mooi succes voor de eigenaren van Merwestaal Moerdijk, die al vele jaren de sport en trainer Rob de Vlieger trouw zijn gebleven. Vanuit Zwaanshoek was De Vlieger allerminst voor niets naar Duitsland gereden. Met de torenhoge favoriet Gandalf Hanover was het maandag wederom raak. De Wired Pine-zoon van Robin Ganzinotti won in een knappe 1.18,9.
De openingskoers ging naar Jan Wagenaar jr, die met Höwings Lausejunge de als tweede aankomende Robbin Bot (met Extreme Byd) van een zege kon afhouden. Simon Woudstra was verder in Dinslaken succesvol met Scarlet Liberty, terwijl Johnny Westenbrink zegevierde met Unexpected Well.