DUBBEL VOOR ERIK VAN DEN BERGH IN DINSLAKEN

DINSLAKEN – De Nederlandse gasten domineerden kop en staart tijdens de meeting van Dinslaken op maandag. Slechts de daartussen in geklemde koersen werden in het voordeel van de thuisrijders beslist. Meest opmerkelijk was de slotserie van amateur Erik van den Bergh, die de twee laatste koersen op zijn naam wist te schrijven.

Met de zeven jaar oude Dinslaken-debutant Winston C, die wel al in Gelsenkirchen won, duwde Van den Bergh de favoriet Vulcano Z (Stefan Schoonhoven) naar een bijrol. Vervolgens won hij met Trojan Kievitshof, die vorig jaar ook al diverse overwinning boekte. De Super Arnie-zoon van Piet Eygelsheim won in 1.19,9.

De dag was geopend met de beresterke Gandalf Hanover van Robin Ganzinotti, die door Rob de Vlieger in 1.19,1 naar de bloemen werd gereden. Wollongong (Rosalie Janssen) en Laura Burgerheide (Peter Grundmann) zorgden voor een vrijwel geheel Nederlands podium. De best gedoteerde koers van de avond ging naar de stal van Arnold Mollema, die Flash Light (gereden door Michael Schmid) zag winnen in 1.19,2. De hengst is een zoon van Diamond Way en de merrie Urania, niet te verwarren met het gelijknamige Alkmaarse Paradepaard.