TRAVIS DRAGON: SENSATIEWINST

DINSLAKEN – Travis Dragon was met Niels Jongejans maandagavond in Dinslaken de sensatie. Doordat de grote favoriet Elias Joy (al zeven maal winnaar dit jaar) in de laatste bocht door een galoppade wegviel, opende Travis Dragon een niet te voorspellen kwartetaankomst met verder Corami Boszorg, Shoguns Crown en Ybe in de aankomst.
De openingskoers werd een prooi voor Reinier Feelders, de in Duitsland actieve Nederlander die Yankee Victory naar de bloemen reed. De stal van Jeroen Engwerda kende eveneens een mooi succes. André Bakker stuurde de deels in buitenlands bezit zijnde Rudy Pierre in een weinig opvallende 1.20,7 naar de winst. Het was het eerste Duitse optreden van het paard.
Het hoofdnummer van de avond kende eveneens een Nederlandse draver als winnaar. De in topvorm stekende Soulmate, getraind en gefokt door Dirk Knoops, werd door één van de beste Duitse pikeurs van dit moment, Roland Hülskath, naar de winst gereden in 1.17,3.
Verrassend was de winst van amateur Alko Bijkerk, die Watch this Diamond naar de zege voerde. De combinatie deed dat in een koers die pas laat op stoom kwam, hoewel de merrie wel steeds aan het front te vinden was geweest. Ook de afsluitende amateurkoers werd een Nederlands succes, met Anita Goulooze als winnares met de in de winnaarsring terugkerende Experience Victory.