GEKLOPT IN TOPKOERS

HAMBURG – De in Fins bezit zijnde Divinator-zoon Aston Martin heeft in Hamburg zijn sterke indruk uit de St Leger (tweede achter Galea) bevestigd. In de met ruim 50.000 euro gedoteerde Halali der driejarigen – na de Derby de hoogst gedoteerde Duitse koers voor de jaargang – vervolgde hij zijn Finse zegereeks in handen van Michael Nimczyk. De combinatie nam direct de leiding en zegevierde overtuigend. Winning Love werd met Olivier Monshouwer tweede.
Voor de Nederlandse trainer en rijder was de tweede plek van Winning Love een nieuw succes, eerder was een tweede plaats ook al bereikt in de Breeders Crown. Yewel Boshoeve kreeg met Robin Bakker een hopeloos parkoers voor de kiezen en kwam bij een poging naar voren te komen even in aanraking met Buddh Bar en sprong weg. Ook Yasmine Boshoeve met Rick Wester ging van de benen.
Aston Martin is nauw verwant aan onder meer St. Leger-winnaar ThreestarLimburgia, Little Ironlady (de moeder van Playgirl November), Breeders Crown-starter Little Rainbow en Breeders Crown-winnares Little Rapid. Doel van Aston martin is de Grote Prijs van de UET, die later dit jaar in zijn nieuwe thuisland Finland wordt verreden.