ZENITO HANOVER NAAR ZEGE

DINSLAKEN – Gerrit Gommans mocht maandag uit een bestuursverantwoordelijke van de gemeente Dinslaken een erepijs ontvangen na zijn zege met Zenito Hanover. De huistrainer van Stoeterij Lindenhof maakte het overigens wel spannend in het hoofdnummer, want de dit seizoen inmiddels elfvoudige winnaar moest in de laatste bocht in het derde spoor ten aanval. Met succes, want nog net voor de meet achterhaalde hij de door Tom Kooyman gereden Sir Groenhof.
Bijzonder snel was maandagavond in Dinslaken Wouter Roodnoot, die gedurende de voorbije wintermaanden met Erwin Bot al seriewinnaar was in ons land. De zoon van Incredible Crafts en Olympic Boko raffelde een koers over 1750 meter af in een snelle 1.15,7, de rapste tijd van de avond kon ook eigenaar en trainer Toine Schoonderwoerd constateren nadat Michael Schmid het zegegebaar had gemaakt. Wouter Roodnoot werd gevolgd door drie landgenoten: Proud Attack (Frans Ottersberg), Incredible Moments met Simon Woudstra en Quick Du Vivier met Tom Kooyman.
Frans Ottersberg bracht zijn Upper Attack voor de eerste maal naar de start en de Noord-Hollander bewees maar weer eens niet voor niets soms lang te wachten voordat hij in actie komt met zijn dravers. De inmiddels zesjarige merrie (Mr Novak-Beauty Boszorg) zette een tijd neer van 1.20,0 over 2100 meter in handen van haar fokker, trainer en eigenaar.