SENSATIONSSIEG SAMANTHA IDZARDA

DINSLAKEN – Hollanders in Dinslaken, het is dit jaar heel wat anders dan Nederlanders in de Tour. Ze vallen aan én winnen. Maandag stonden weer meerdere landgenoten voor het voetlicht op de 800 meter-baan aan de Bärenkamp. Soulmate zegevierde, Robbin Bot pakte zijn eerste winst op Duitse bodem en sensationeel was de zege van Sabrina Marks met Samantha Idzarda.
Hoofdnummer was de strijd om de Revier-Cup, die naar Soulmate en rijder Wim Duivenvoorden ging. Het was de vierde winst op rij voor het winnende paard die in 1.16,8 aftikte. Ook was er winst voor Hit Parade in 1.17,6, een ooit door Bas Crébas al als groot talent omschreven paard. De schimmelmerrie werd door Rick Ebbinge naar de winst gevoerd. Ook de derde koers had een Nederlands tintje. Weliswaar was Peter Poen als rijder Duits, maar voor de Nederlandse trainer Mieke van der Meer telde die zege met Wishborn Axkit (1.18,7) natuurlijk net zo hard.
Robbin Bot won voor de eerste keer in het buitenland. Hij boekte die memorabele zege met Watch this Diamond, die de laatste tijd vooral ongelukkig had gekoerst. De meest opmerkelijke zege ging echter naar Samantha Idzarda. De merrie keerde na lange rust succesvol terug en nam meteen plaats in de winnaarsring. Dat de merrie zowel Trojan Kievitshof als Incredible Moments klopte was een complete sensatie.