SMEDING NOOIT AFGESCHREVEN

RAMOUZENS – Wie de lotgevallen van Tjitse Smeding volgt in het magazine draaf, kijkt er niet van op. De Fries overwon levensbedreigende ziekten, marcheerde langs de afgrond van het leven na een auto-ongeluk, maar knokte zich steeds opnieuw naar de oppervlakte. Maandag maakte hij zelfs zijn rentree als pikeur in een koers. En hoe! Met Rich Bitch, een naam waar dochter Dagmar mede verantwoordelijk voor was, won hij bij zijn comeback in Valence sur Baise.
Rich Bitch, een merrie van Buvetier d'Aunou, zou aanvankelijk door een andere pikeur gereden worden. Toen deze wegviel, moet Smeding gedacht hebben: dan ik maar… Hij deed met succes een gooi naar de eerste prijs van 4000 euro op de grasbaan.
Daar bleef het niet bij voor Smeding, want als trainer was hij absoluut de man van de dag. Zijn blijmoedige dochter Dagmar reed Pouf de la Chaule naar de bloemen in een grasderby voor vijfjarigen, goed voor een eerste prijs van acht mille. Ook Maestro de Legny was goed voor een zege voor de stal. Deze draver won een koers over 2575 meter.