LOMAN WINT MET ZWAAR GEMOED

FREEHOLD RACEWAY – Oud-Amsterdammer Alle Loman, die aan het WK voor amateurrijders deelneemt namens Tsjechië, heeft op Freehold Raceway de eerste voor de titelstrijd meetellende koers van de slotdag gewonnen. Loman deed dat onder moeilijke omstandigheden. Even eerder had hij vernomen dat zijn moeder, Cornelia Loman-Kort, op 85-jarige leeftijd aan een hartaanval was overleden.
Loman moest zijn tranen bedwingen, nadat hij met Xiaomei de eerste koers van de slotdag had gewonnen. “Ik denk dat ik de hele koers heb gehuild”, aldus Loman tegen de Amerikaanse pers. “Ik hield vreselijk veel van mijn moeder en ze was altijd mijn grootste fan. Ik zou alles er voor over hebben als ik nog één uurtje met haar zou kunnen spreken…”
Achter de geëmotioneerde Loman was Gavin Cook tweede met Striking Rum en de Hongaar Tamas Kelemen werd derde met Angel Alan. In de tweede koers van de dag werd Loman tweede achter de Oostenrijker Christian Mayr. De Deen Teddy Wang werd derde. Lijstaanvoerder David Siegel zag zijn voorsprong door een galoppade verdwijnen, waardoor de slotkoersen op The Meadowlands bijzonder spannend zullen worden.