MUSEUM NDR ZONDAG GEOPEND!

WASSENAAR – Voor de bezoekers van de zondagse meeting op de baan van Duindigt, is er voor de eerste maal de mogelijkheid het NDR Museum te bezoeken. Op de eerste etage van de grote tribune is een zaal ingeruimd waar vele attributen worden tentoongesteld. Talloze fraaie foto's zijn te bekijken en memorabilia als hoefijzers en sulky's zijn aanwezig.
Voor lang niet alle grote kampioenen in ons land is prominent plaats, maar de exposities zullen steeds wisselend van aard zijn. Vorig jaar werden in de totohal bijvoorbeeld al speciale presentaties gehouden tijdens de Kees Verkerk-dag en de Guus Knijnenburg-dag. Hiervoor heeft men nu gelukkig een eigen ruimte. Aan de wanden prijken foto's van onder meer de meest winnende volbloed Etoile du Nord, maar ook die van talloze grote vaderlandse dravers.
Het museum is gratis te bezoeken, al moet natuurlijk wel een toegangskaartje voor de koersen worden aangeschaft. Meer over het historisch archief is te zien op de informatieve website www.archiefndr.nl.