MARCEL HAUBER HAALT WEER UIT

DINSLAKEN – In het Duitse Rührgebied werd op de baan van Dinslaken weer talrijk Nederlands succes gevierd. Zo haalde Kurt Roeges schitterend uit na een taktisch meesterstukje met Liberte Toujours. De beste tijd van de dag was er voor Rambo Neyenrode en Marcel Hauber sleepte mede daardoor als succesvol trainer twee zeges binnen.
In de koers voor de hoogste winsomklasse bewees Kurt Roeges zijn taktisch inzicht. De 'Belgische Hollander' nam na een half rondje de kop over, drukte voor enige tijd het tempo en snelde in de slotfase naar een overtuigende zege met Liberte Toujours.
Voor Wildkaiser Montana (Tom Kooyman) was er weinig tegenspel, hoewel de nummer drie van de Duitse St. Leger van 2007 aanvankelijk wel Sjef Boko ver weg zag lopen. In de slotronde draaide Kooyman echter even het gaspedaal open en won afgemeten.
Granton Stables maakte weer een succesvol uitstapje mee naar Dinslaken. Men zag een winst van de debuterende Million Dollarbaby, met uiteraard Robin Bakker als stuurman. De merrie is een dochter van liefst twee Derbywinnaars: General November en Red Lady.
Er was nog meer Nederlands succes, met Udeo Kandia die door Jim Gommans met vier lengten voorsprong naar de meet werd gestuurd. De slotkoers ging naar Rambo Neyenrode, die met Trudy Schroor een mooi succes boekte. Ook Reinier Feelders was maandag nog succesvol. Hij won met Fabiola Diamant.